Van de straat gered

Een gezin dreigt op straat gezet te worden. Vanwege een huurschuld, groot € 5.500. Vader en moeder hebben het niet fijn samen en willen al langer uit elkaar. De regeling van een schuld uit een eerder faillissement van vader (eigen bedrijf) houdt dat echter tegen. Hierdoor heeft moeder geen recht op een eigen bijstand. Het gezin telt twee kinderen die onder toezicht van de kinderbescherming staan.

Als pa en ma op straat komen te staan, zo eist de jeugdzorg, moeten de kinderen naar een voorziening voor jeugdzorg. Kosten – op jaarbasis – per kind € 50.000.

De uiteindelijke oplossing kost de betreffende gemeente een garantstelling voor de huurschuld. Zij brengt de ouders tot een schuldregeling, eist het in gang zetten van de echtscheiding, waardoor moeder een zelfstandige bijstandsuitkering kan krijgen en een nieuwe huurovereenkomst kan sluiten voor de bestaande woning.

Het eindresultaat: De kinderen blijven bij moeder thuis, de echtscheiding is in gang gezet en er loopt een schuldenregeling.

Plaats een reactie